20 липня з ініціативи «Батьківщини» керівники всіх депутатських фракцій Львівської облради публічно підписали звернення до Президента України, прем’єр-міністра, голови Верховної Ради та голови НКРЕКП про неприпустимість підняття для населення тарифів ЖКГ.
Як повідомляє прес-служба Львівської обласної парторганізації ВО «Батьківщина», у заяві йдеться про те, що підвищення тарифів на газ та інші комунальні послуги доведе простих мешканців до тотального зубожіння, адже очевидним є дисбаланс між доходами і життєво-необхідними витратами більшості українців.

На думку депутатів, підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги для населення має відбуватися обґрунтовано та із залученням фахового експертно-аналітичного середовища, органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування.

«Робити такі реформи можна у перехідний період, а не тоді, коли країна перебуває в стані війни. У нас не відбувається підвищення зарплат і пенсій, щоб люди мали змогу сплачувати комунальні послуги. Натомість все, на що спроможна влада, – давати субсидії. Це в майбутньому може призвести до дефолту в країні», – зазначив голова фракції ВО «Батьківщина» у Львівській обласній раді Юрій Гудима.

Він наголосив, що влада в умовах проведення децентралізації не має права не прислухатися до органів місцевого самоврядування.